Børnemuseet


 

Et eventyrligt samlingssted for børnefamilier, der elsker hygge og kreative oplevelser.

Børnemuseet holder til i en ombygget hestestald i et af Frederiksbergs hyggeligste områder – lige mellem søernes fredelige gangstier og Gammel Kongevejs mange butikker. Atmosfæren er hjemlig og intim, der dufter af hjemmebag og børnene kan hurtigt overskue det lille museum.

Børnemuseet inviterer til en blanding af leg og kreativ udfoldelse. Vores medarbejdere er glade for børn, kunst og kreative ideer, og de er altid klar til at hjælpe og vejlede.

Idéen kommer fra USA hvor børnemuseer er et populært fritidstilbud til børnefamilier. Børnemuseet danner ramme for hyggelige familieoplevelser, nærvær, kreativitet og en masse hands-on aktiviteter for børn.

Udover de faste kreative aktiviteter, består Børnemuseet af temarummene Aladdins Hule, Hjemme hos Bedste og Bageriet – de er alle indrettet til at stimulere børns fantasi, nysgerrighed og leg. Aladdins Hule er et teaterrum, hvor der bl.a. er en lille scene og en kiste fuld af udklædningstøj. Hjemme hos Bedste er indrettet som en hyggelig stue, hvor man kan sætte sig med en af de mange bøger, der ligger i Bedstes skuffer. Bageriet er et selskabslokale med kringler og kagemænd, og det er her vores løbende bageworkshops bliver afholdt. Bageriet kan også bookes til børnefødselsdage eller andre events.

Børnemuseet er et familieejet anpartsselskab, der fungerer på markedsvilkår. Det er startet op med få private midler, men med en stor vision om at skabe en børnevenlig virksomhed, der vægter Fair Trade, økologi og velgørenhed. Iværksætteri behøver ikke være motiveret af flere penge til de få. Børnemuseets stiftere tror herimod på socialt iværksætteri. og ønsker at forretningen skal være med til at løfte verdens udfordringer. Børnemuseet repræsenterer endvidere en ny aktør indenfor kunst- og kulturområdet og ønsker at bidrage til at styrke udbuddet af kunstneriske og kulturelle aktiviteter for børn og børnefamilier i Danmark.