Børnemuseet


Eventyrligt udfoldelsesrum og kreativt værksted – mest for børn!

11054513_771539716296677_9130870565107660695_nDanmarks første rigtige børnemuseum holder til i en ombygget hestestald i et af Frederiksbergs hyggeligste områder – lige mellem søernes fredelige gangstier og Gammel Kongevejs mange butikker. Atmosfæren er hjemlig og intim, og børnene kan hurtigt overskue det lille museum.

Børnemuseet inviterer til en blanding af leg og kreativ udfoldelse. Vores medarbejdere er glade for børn, kunst og kreative ideer, og de er altid klar til at hjælpe og vejlede. Her er plads til både leg og læring, og naturligvis en espresso eller kop te til de voksne i vores mini-café.

Idéen kommer fra USA hvor børnemuseer er et populært fritidstilbud til børnefamilier. Børnemuseet danner ramme for hyggelige familieoplevelser, nærvær, kreativitet og en masse hands-on aktiviteter for børn. Her er et museum, hvor børnene må røre ved alt og ikke behøver være musestille.

Udover de faste kreative aktiviteter, består Børnemuseet af temarummene Aladdins Hule, Hjemme hos Bedste og Bageriet – de er alle indrettet til at stimulere børns fantasi, nysgerrighed og leg. Alladins Hule er et teaterrum, hvor der bl.a. er en lille scene og en kiste fuld af udklædningstøj. Hjemme hos Bedste er indrettet som en hyggelig stue, hvor man kan sætte sig med en af de mange bøger, der ligger i Bedstes skuffer. Bageriet er et selskabslokale med kringler og kagemænd, og det er her vores løbende bage-workshops bliver afholdt. Bageriet kan også bookes til børnefødselsdage eller andre events.

Børnemuseet er et familieejet anpartsselskab, der fungerer på markedsvilkår. Det er startet op med få private midler, men med en stor vision om at skabe en børnevenlig virksomhed, der vægter Fair Trade, økologi og velgørenhed. Børnemuseet repræsenterer endvidere en ny aktør indenfor kunst- og kulturområdet og ønsker at bidrage til at styrke udbuddet af kunstneriske og kulturelle aktiviteter for børn og børnefamilier i Danmark.